Oefentherapie in het water

Voor welke klachten kan ik terecht?
Oefentherapie in het water is geschikt voor klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat, stressgerelateerde klachten of somatisch onvoldoende verklaarbare lichamelijke klachten (SOLK) / chronische pijn. Tevens kunt u terecht voor leef(stijl)begeleiding of actieve revalidatie. Wanneer u een klacht heeft, kunt u contact opnemen met Oefentherapie Van Gelder (0344-785693).

Wat zijn de voordelen?
De temperatuur van het water is rond de 31 C, wat in combinatie met het drijfvermogen van het water er voor zorgt dat bewegen fijner aanvoelt. Omdat de bloedvaten bij deze temperatuur verwijden, raken de spieren beter doorbloed en worden afvalstoffen makkelijker afgevoerd. Daarnaast levert het water extra weerstand op, waardoor het rendement van de oefeningen toeneemt.

Wordt oefentherapie in het water vergoed door mijn zorgverzekeraar?
Uw behandelingen worden volledig vergoed vanuit uw aanvullende verzekering. Raadpleeg uw polis voor meer informatie aangaande het aantal behandelingen dat hieruit wordt vergoed.

Wie is mijn therapeut?
Uw oefentherapeut in het water is Nicky Verhoev-Verheij of Loes Biesterbosch. Beiden zijn werkzaam bij Oefentherapie Van Gelder en zijn verantwoordelijk voor de behandelingen in het water.

Hoe ziet het traject eruit?
Bij contactname (0344-785693) maakt u een afspraak voor een intake en onderzoek.
Uw therapeut stelt een behandelplan op voor u, waarna u kunt starten met de behandelingen in het water.

Wanneer zijn de behandelingen?
De behandelingen in het water zijn op afspraak, tijdens de openingsuren van het zwembad.
We verzoeken u tijdig aanwezig te zijn in de zwemzaal en rekening te houden met een beperkte beschikbaarheid van de omkleedruimte voor mindervaliden (indien nodig).

Wat zijn de tarieven?
Intake, onderzoek en behandelingen worden volledig vergoed vanuit uw aanvullende verzekering.
Let op: voor toegang tot het zwembad (bij Van der Valk Vitaal) dient u in het bezit te zijn van een abonnement of een badenkaart.
Wanneer u onder behandeling bent bij Oefentherapie Van Gelder betaalt u geen inschrijfgeld!
Heeft u nog geen abonnement? U kunt zich inschrijven middels het inschrijfformulier op de website van Zwembad Aqua Vita of bij de receptie.

Kan ik een keer op proef komen?
Wanneer u een intake heeft gedaan of onder behandeling bent bij Oefentherapie Van Gelder en niet helemaal zeker bent of oefentherapie in het water iets voor u is, kunt u kiezen voor een kennismaking met het Zwembad Aqua Vita. De prijs voor proefzwemmen wordt afgerekend bij de receptie (exclusief behandelingskosten vezekeraar). U krijgt uitleg over de activiteiten en abonnementen bij Aqua Vita. Vervolgens kunt u eenmalig gebruik maken van de zwembadfaciliteiten. Wanneer u alsnog besluit een abonnement af te sluiten, ontvangt u de kosten van de kennismaking volledig retour (m.u.v. een badenkaart)!

Bel ons