Oefentherapie in het water

Voor welke klachten kan ik terecht?
Oefentherapie in het water is geschikt voor: klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat, stressgerelateerde klachten of somatisch onvoldoende verklaarbare lichamelijke klachten/ chronische pijn. Tevens kunt u terecht voor leefstijlbegeleiding of actieve revalidatie.

Wat zijn de voordelen?
Het water is rond de 31 graden, wat in combinatie met het drijfvermogen van het water er voor zorgt dat bewegen fijner aanvoelt. Omdat de bloedvaten bij deze temperatuur verwijden, raken de spieren beter doorbloed en worden afvalstoffen makkelijker afgevoerd. Daarnaast levert het water extra weerstand op, waardoor het rendement van de oefeningen toeneemt.

Wordt oefentherapie in het water vergoed door mijn zorgverzekeraar?
Uw behandelingen worden volledig vergoed vanuit uw aanvullende verzekering. Raadpleeg uw polis voor meer informatie, wat betreft het aantal behandelingen dat hieruit vergoed wordt.

Wie is mijn therapeut?
Michelle Walbeek is uw oefentherapeut in het water. Michelle is werkzaam bij Oefentherapie Tiel M.G.J.M. Van Gelder en is verantwoordelijk voor de behandelingen in het water. Uw intake zal worden afgenomen door Michelle Walbeek, of Monique van Gelder van Oefentherapie Tiel M.G.J.M. Van Gelder.

Hoe ziet het traject eruit?
Wanneer u een klacht heeft, kunt u contact opnemen met Oefentherapie Tiel M.G.J.M. Van Gelder. Vervolgens maakt u een afspraak voor een intake, waarin u wordt onderzocht door één van de oefentherapeuten. De therapeut stelt voor u een behandelplan op, waarna u kunt starten met de behandelingen in het water.

Wanneer zijn de behandelingen?
De behandelingen in het water zijn op afspraak, tijdens de openingsuren van het zwembad. We willen u verzoeken tijdig aanwezig te zijn in de zwemzaal en rekening te houden met een beperkte beschikbaarheid van de omkleedruimte voor mindervaliden (indien nodig). De intake vindt plaats op afspraak.

Wat zijn de tarieven?
Intake en onderzoek: volledige vergoeding vanuit uw aanvullende verzekering
Behandeling: volledige vergoeding vanuit uw aanvullende verzekering
Let op: u dient in het bezit te zijn van een abonnement bij Van der Valk Aqua Vita of een 10-badenkaart voor toegang tot het zwembad. Heeft u nog geen abonnement? U kunt uzelf inschrijven middels het (digitale) inschrijfformulier op deze website of bij de receptie. Wanneer u onder behandeling bent bij Oefentherapie Tiel M.G.J.M. Van Gelder betaalt u geen inschrijfgeld!

Kan ik een keer op proef komen?
Wanneer u onder behandeling bent bij Oefentherapie Tiel M.G.J.M. Van Gelder of wanneer u een intake heeft gedaan en niet helemaal zeker bent of oefentherapie in het water iets voor u is, kunt u kiezen voor een kennismaking. Proefzwemmen kost € 9,50 en wordt afgerekend bij onze receptie (exclusief behandelingskosten vezekeraar). U krijgt uitleg over onze activiteiten en over onze abonnementen. Vervolgens kunt u eenmalig gebruik maken van onze zwembadfaciliteiten. Wanneer u besluit een abonnement bij ons af te sluiten, ontvangt u de kosten van de kennismaking volledig retour (m.u.v. een 10-badenkaart)!