Therapeuten

monique_klein_160Monique van Gelder

Praktijkdirecteur – Ik ben Monique van Gelder. Praktijkhoudster bij Oefentherapie Van Gelder sinds 1998.  Ik heb meerdere praktijken gehad, nl.: in Waalre, Panningen, Leerdam en vanaf 2002 in Tiel. Sedert juli 2009 heb ik een praktijkruimte in het Eerstelijns Centrum Tiel en sedert november 2015 ook in Van der Valk Vitaal. .

Als oefentherapeut verdiep je je in de zorgvragen van patiënten/cliënten, die een relatie hebben met het kunnen blijven functioneren in het dagelijks leven en bekijk je samen met de patiënt/cliënt hoe hij of zij hieraan kan werken en begeleid je hem/haar in dit proces. Deze wijze van werken geeft de patiënt/cliënt zelfstandigheid en verantwoordelijkheid in het werken aan zijn herstel en geeft hem/haar ook voldoening. De patiënt/cliënt behoudt zijn onafhankelijkheid en geeft aan wat zijn doel is. Deze wijze van werken vind ik terug bij het werk als thuiszorgtherapeut en dat spreekt mij aan.

Daarnaast ben ik sinds 2010 werkzaam als geregistreerd PsychoSomatisch Therapeut. Het doel van de PsychoSomatisch Therapeut is het opsporen en behandelen van psychosociale stressoorzaken achter de lichamelijke klachten. Ook hierin heb ik ervaren hoe belangrijk samenwerking is. Het levert een betere kwaliteit van zorg voor de patiënt en het werkt effectiever voor de zorgverleners en het is stimulerend en motiverend om met elkaar te kunnen overleggen.


Anouk Bestebreurtje

PsychoSomatisch Therapeut – Mijn naam is Anouk Bestebreurtje, sinds 2018 afgestudeerd voor de opleiding Oefentherapie Cesar. Vanaf februari 2019 versterk ik het team als Oefentherapeut en PsychoSomatisch Therapeut. Ik ben werkzaam op dinsdag, donderdag en vrijdag op locatie Van der Valk Vitaal Tiel.

Als oefentherapeut Cesar ben ik specialist in het houdings- en bewegingsapparaat met als doel klachten te verminderen, te laten verdwijnen en/of te voorkomen. De behandelingen zijn gericht op de bewegingsmogelijkheden van de patiënt, waarbij rekening wordt gehouden met de situatie en dagelijkse activiteiten van de patiënt.

Sinds juni 2020 ben ik afgestudeerd ‘Cum Laude’ voor de specialisatie PsychoSomatische Therapie. Door stressgerelateerde klachten als; ingrijpende gebeurtennissen en een te hoge werkdruk kunnen wij uit balans raken. Dit kan tot uiting komen in zowel psychische klachten (verminderde concentratie, piekeren en slaapproblemen) als lichamelijke klachten (hoofdpijn, vermoeidheid, verhoogde spierspanning en ademhalingsproblemen). Tijdens de behandelingen help ik om lichaam en geest weer in balans te krijgen.


Debora Schouten

PsychoSomatisch Therapeut i.o. & Slaapoefentherapeut – Ik ben Debora Schouten en ben in 2018 afgestudeerd als oefentherapeut. Sinds mei 2019 ben ik werkzaam op maandag en woensdag op locatie Van der Valk Tiel.

Als oefentherapeut wil ik graag proberen mijn enthousiasme voor bewegen over te brengen en anderen net zoveel plezier te laten voelen bij bewegen. Het contact met patiënten maakt dit beroep zo leuk, vooral doordat je samen aan doelen werkt die voor de patiënt belangrijk zijn!

Ik geef zowel reguliere oefentherapie en slaapoefentherapie in de praktijkruimte als bij cliënten aan huis. In september 2020 ben ik begonnen aan de opleiding tot psychosomatisch oefentherapeut. Tot slot geef ik hydrotherapie in het zwembad in Van der Valk. Therapie in het water kun je op veel verschillende oefenvormen toepassen, waardoor zowel de balans, kracht en conditie verbeterd kunnen worden. Door het warme water en vermindering van de zwaartekracht wordt het bewegen in het water vaak makkelijker. Oefentherapie in het water is geschikt voor iedereen!


Esmée van Hattem

PsychoSomatisch Therapeut & Slaapoefentherapeut – Ik ben Esmée van Hattem, werkzaam bij Oefentherapie van Gelder sinds begin 2020. Naast het werken in de praktijk in Tiel ben ik werkzaam bij mijn eigen praktijk in Lunteren.

In 2012 ben ik gestart met de opleiding Oefentherapie Cesar. Het mooiste aan deze vorm van therapie vind ik het begeleiden van cliënten naar een optimaal houdings- en bewegingspatroon, door het geven van individuele therapie met aansluitende oefeningen en tips om de houding te optimaliseren. Zien dat jarenlange klachten kunnen afnemen is een mooi doel om samen naar te streven.

Naast oefentherapie heb ik de opleiding Psychosomatische Oefentherapie afgerond. De combinatie van lichaam en cognitie is erg waardevol. Zien dat cliënten beter in hun vel zitten en klachten afnemen is een van de mooiste resultaten om te behalen. Met veel plezier werk ik als (Psychosomatisch) oefentherapeut en sta ik voor u klaar om gerichte individuele begeleiding te geven. Naast de opleidingen Oefentherapie Cesar en Psychosomatische Oefentherapie heb ik de cursussen Medical Taping en Slaapoefentherapie gevolgd. Ik vind het belangrijk om te blijven leren en cursussen te volgen om mijn kennis te vergroten.