Therapeuten

Monique van Gelder

Praktijkdirecteur, PsychoSomatisch Therapeut & Ademcoach – Ik ben Monique van Gelder, praktijkhoudster van Oefentherapie Van Gelder sinds 1998.  Ik heb meerdere praktijken gehad, nl.: in Waalre, Panningen, Leerdam en sedert 2002 in Tiel.

Als oefentherapeut verdiep je je in de zorgvragen van patiënten/cliënten, die een relatie hebben met het kunnen blijven functioneren in het dagelijks leven en bekijk je samen met de patiënt/cliënt hoe hij/zij hieraan kan werken en begeleid je hem/haar in dit proces. Deze wijze van werken geeft de patiënt/cliënt zelfstandigheid en verantwoordelijkheid in het werken aan zijn/haar herstel en geeft hem/haar ook voldoening. De patiënt/cliënt behoudt zijn onafhankelijkheid en geeft aan wat zijn/haar doel is. Deze wijze van werken vind ik terug bij het werk als thuiszorgtherapeut en dat spreekt mij aan.

Daarnaast ben ik sinds 2010 werkzaam als geregistreerd PsychoSomatisch Therapeut. Het doel van de PsychoSomatisch Therapeut is het opsporen en behandelen van psychosociale stressoorzaken achter de lichamelijke klachten. Ook hierin heb ik ervaren hoe belangrijk samenwerking is. Ademcoaching is ook mooi te integreren in mijn werk als PsychSomatisch Oefentherapeut. Het levert een betere kwaliteit van zorg voor de patiënt/cliënt.


Diane Bükim

Ik ben Diane Bükim, PsychoSomatisch Therapeut ‘in hart en nieren’. Ik ben op maandag, woensdag en donderdag werkzaam in het ECT. PsychoSomatische Oefentherapie en Slaapoefentherapie voor volwassenen & kinderen.
Leefstijlinterventies zijn mij ‘op het lijf geschreven’.

Heeft u stress gerelateerde klachten dan coach ik u graag. Stress kan zich uiten in psychische klachten (zoals verminderde concentratie, slaapproblemen, piekeren, etc.), maar ook lichamelijk (zoals hoofdpijn, vermoeidheid, verhoogde spierspanning, ademhalingsproblemen, etc.).

Het gedragsveranderingsproces wordt ondersteund door middel van lichaamsbewustwording, ontspannings- en ademoefeningen.
Met de juiste aanwijzingen en positieve benadering help ik u graag uw klachten te verminderen.

Ook voor het verbeteren van slaap- en stress gerelateerde problemen bij kinderen kunt u bij mij terecht.
Verder ben ik getrouwd en moeder van een tiener en een puber. Ik speel graag voetbal en wandel graag met mijn viervoeter.

Bel ons