Therapeuten

monique_klein_160Monique van Gelder

Ik ben Monique van Gelder en werkzaam als oefentherapeut Mensendieck sinds 1998. Ik heb meerdere praktijken gehad; nl. in Waalre, Panningen, Leerdam en vanaf 2002 in Tiel. Vanaf juli 2009 heb ik een praktijkruimte in het Eerstelijns Centrum Tiel aan de Dodewaardlaan 5-03.

Als oefentherapeut verdiep je je in de zorgvragen van patiënten/cliënten, die een relatie hebben met het kunnen blijven functioneren in het dagelijks leven en bekijk je samen met de patiënt/cliënt hoe hij of zij hieraan kan werken en begeleid je hem/haar in dit proces. Deze wijze van werken geeft de patiënt/cliënt zelfstandigheid en verantwoordelijkheid in het werken aan zijn herstel en geeft hem/haar ook voldoening. De patiënt/cliënt behoudt zijn onafhankelijkheid en geeft aan wat zijn doel is. Deze wijze van werken vind ik terug bij het werk als thuiszorgtherapeut en dat spreekt mij aan.

Daarnaast ben ik sinds 2010 werkzaam als geregistreerd PsychoSomatisch OefenTherapeut. Het doel van de PsychoSomatisch OefenTherapeut is het opsporen en behandelen van psychosociale stressoorzaken achter de lichamelijke klachten. Ook hierin heb ik ervaren hoe belangrijk samenwerking is. Het levert een betere kwaliteit van zorg voor de patiënt en het werkt effectiever voor de zorgverleners en het is stimulerend en motiverend om met elkaar te kunnen overleggen.


jasmijn-fotokopie_160Jasmijn Meuwese

Ik ben jasmijn Meuwese, sinds 2003 afgestudeerd en werkzaam als oefentherapeut. Ik heb sindsdien in verschillende praktijken in loondienst en als ZZP-er gewerkt, waarbij ik veel ervaring heb opgedaan in het behandelen van verschillende lichamelijk houding- en/of bewegingsafhankelijke klachten. Sinds 2013 werk ik met veel plezier in het ECT voor Monique.

Omdat ik als oefentherapeut altijd al samen met de verwijzer en cliënt opzoek was naar de oorzaak van klachten van cliënten en deze vaak verbonden blijken met iemands karakterstructuur, leefomstandigheden en dus “hoe iemand in het leven staat en zich beweegt” heb ik er in 2007 voor gekozen me te gaan verdiepen in psychosomatiek. In de opleiding tot psychosomatisch oefentherapeut leerde ik vele handvatten om hier dieper met cliënten op in te gaan. Sinds 2010 ben ik afgestudeerd én geregistreerd psychosomatisch oefentherapeut.

Als psychosomatische oefentherapeut werk ik naast het geven van houdingsadviezen en oefeningen ook door nog dieper in te gaan op het bewustzijn van cliënten om eventuele ingesleten gewoontepatronen, overtuigingen, die spanningen stress en/of andere ongewenste zowel psychische , emotionele als lichamelijke reactiepatronen en klachten kunnen veroorzaken en/of in stand houden. Vervolgens werken we eraan deze patronen op een positieve manier te leren beïnvloeden. Hierbij o.a. gebruikmakend van verschillende gesprekstechnieken op basis van cognitieve gedragstherapie, psycho educatie, mindfulness/ aandacht en ontspanningstechnieken


Anouk Bestebreurtje

Mijn naam is Anouk Bestebreurtje, sinds 2018 afgestudeerd voor de opleiding Oefentherapie Cesar. Vanaf februari 2019 versterk ik het team als oefentherapeut en psychosomatisch oefentherapeut in opleiding. Ik ben werkzaam op dinsdag, donderdag en vrijdag op locatie Van der Valk Tiel.

Als oefentherapeut Cesar ben ik specialist in het houdings- en bewegingsapparaat met als doel klachten te verminderen, te laten verdwijnen en/of te voorkomen. De behandelingen zijn gericht op de bewegingsmogelijkheden van de patiënt, waarbij rekening wordt gehouden met de situatie en dagelijkse activiteiten van de patiënt.

Gedurende mijn stageperiode is de interesse voor psychosomatiek gegroeid. Sinds september 2018 ben ik gestart met de opleiding psychosomatische therapie, die ik in juni 2020 zal afronden. Door stressgerelateerde klachten als; ingrijpende gebeurtennissen en een te hoge werkdruk kunnen wij uit balans raken. Dit kan tot uitkoming komen in zowel psychische klachten (verminderde concentratie, piekeren en slaapproblemen) als lichamelijke klachten (hoofdpijn, vermoeidheid, verhoogde spierspanning en ademhalingsproblemen). Tijdens de behandelingen help ik om lichaam en geest weer in balans te krijgen.


Debora Schouten

Ik ben Debora Schouten en ben in 2018 afgestudeerd als oefentherapeut. Sinds mei 2019 ben ik, vooralsnog, werkzaam op maandag en woensdag op locatie Van der Valk Tiel.

Als oefentherapeut wil ik graag proberen mijn enthousiasme voor bewegen over te brengen en anderen net zoveel plezier te laten voelen bij bewegen. Het contact met cliënten maakt dit beroep zo leuk, vooral doordat je samen aan doelen werkt om het bewegen weer leuk te maken!

Ik geef zowel reguliere oefentherapie en valpreventie in de praktijkruimte als bij cliënten aan huis. De valpreventie geef ik zowel individueel als in groepsverband. Daarnaast geef ik Hydrotherapie in het zwembad in Van der Valk. Hydrotherapie in het water kun je op veel verschillende oefenvormen toepassen, waardoor zowel de balans, kracht en conditie verbeterd kunnen worden. Door het warme water en vermindering van de zwaartekracht wordt het bewegen in het water vaak makkelijker. Oefentherapie in het water is geschikt voor iedereen!