Therapeuten

monique_klein_160Monique van Gelder

Praktijkdirecteur – Ik ben Monique van Gelder. Praktijkhoudster bij Oefentherapie Van Gelder sinds 1998.  Ik heb meerdere praktijken gehad, nl.: in Waalre, Panningen, Leerdam en vanaf 2002 in Tiel. Sedert juli 2009 heb ik een praktijkruimte in het Eerstelijns Centrum Tiel en sedert november 2015 ook in Van der Valk Vitaal Tiel.

Als oefentherapeut verdiep je je in de zorgvragen van patiënten/cliënten, die een relatie hebben met het kunnen blijven functioneren in het dagelijks leven en bekijk je samen met de patiënt/cliënt hoe hij of zij hieraan kan werken en begeleid je hem/haar in dit proces. Deze wijze van werken geeft de patiënt/cliënt zelfstandigheid en verantwoordelijkheid in het werken aan zijn herstel en geeft hem/haar ook voldoening. De patiënt/cliënt behoudt zijn onafhankelijkheid en geeft aan wat zijn doel is. Deze wijze van werken vind ik terug bij het werk als thuiszorgtherapeut en dat spreekt mij aan.

Daarnaast ben ik sinds 2010 werkzaam als geregistreerd PsychoSomatisch Therapeut. Het doel van de PsychoSomatisch Therapeut is het opsporen en behandelen van psychosociale stressoorzaken achter de lichamelijke klachten. Ook hierin heb ik ervaren hoe belangrijk samenwerking is. Het levert een betere kwaliteit van zorg voor de patiënt en het werkt effectiever voor de zorgverleners en het is stimulerend en motiverend om met elkaar te kunnen overleggen.


Anouk Bestebreurtje

PsychoSomatisch Therapeut – Mijn naam is Anouk Bestebreurtje, sinds 2018 afgestudeerd voor de opleiding Oefentherapie Cesar. Vanaf februari 2019 versterk ik het team als Oefentherapeut en PsychoSomatisch Therapeut. Ik ben werkzaam op dinsdag, donderdag en vrijdag op locatie Van der Valk Vitaal Tiel.

Als oefentherapeut Cesar ben ik specialist in het houdings- en bewegingsapparaat met als doel klachten te verminderen, te laten verdwijnen en/of te voorkomen. De behandelingen zijn gericht op de bewegingsmogelijkheden van de patiënt, waarbij rekening wordt gehouden met de situatie en dagelijkse activiteiten van de patiënt.

Sinds juni 2020 ben ik afgestudeerd ‘Cum Laude’ voor de specialisatie PsychoSomatische Therapie. Door stressgerelateerde klachten als; ingrijpende gebeurtennissen en een te hoge werkdruk kunnen wij uit balans raken. Dit kan tot uiting komen in zowel psychische klachten (verminderde concentratie, piekeren en slaapproblemen) als lichamelijke klachten (hoofdpijn, vermoeidheid, verhoogde spierspanning en ademhalingsproblemen). Tijdens de behandelingen help ik om lichaam en geest weer in balans te krijgen.


Nicky Verhoev-Verheij

Cesartherapeut, Ademtherapeut, Chronisch Pijntherapeut & Leefcoach, Hydrotherapeut – Ik ben Nicky Verhoev-Verheij, afgestudeerd sinds 2013 en werkzaam bij Oefentherapie Van Gelder in Tiel als psychosomatisch therapeut sinds maart 2021 op maandag, woensdag en vrijdag op locatie Van der Valk Vitaal Tiel.
Daarnaast ben ik werkzaam in mijn eigen praktijk in Gorinchem.

Persoonlijk ben ik steeds op zoek naar een balans tussen inspanning en ontspanning.
De afgelopen jaren heb ik me verdiept in verscheidene technieken van de ademhaling.
Ik heb me aangesloten bij het Nederlands Netwerk Chronische Pijn en ben tevens Leefcoach.

Het mooiste aan het vak Oefentherapie vind ik dat mensen zelf grip krijgen op hun klachten (zelfredzaamheid) en dat ik ze daarin een handje kan helpen. Door het werken met meervoudig verstandelijke beperkte mensen heb ik geleerd dat behandelen een kwestie is van ‘vallen en opstaan’, waarbij het belangrijk is te genieten van iedere kleine overwinning en – niet te vergeten – ook van het uitzicht (!).


Esmée van Hattem

PsychoSomatisch Therapeut & Slaapoefentherapeut, COPD-Therapeut – Ik ben Esmée van Hattem, werkzaam bij Oefentherapie Van Gelder sinds begin 2020. Naast het werken in de praktijk in Tiel ben ik werkzaam in mijn eigen praktijk in Lunteren.

In 2012 ben ik gestart met de opleiding Oefentherapie Cesar. Het mooiste aan deze vorm van therapie vind ik het begeleiden van cliënten naar een optimaal houdings- en bewegingspatroon, door het geven van individuele therapie met aansluitende oefeningen en tips om de houding te optimaliseren. Zien dat jarenlange klachten kunnen afnemen is een mooi doel om samen naar te streven.

Naast oefentherapie heb ik de opleiding Psychosomatische Oefentherapie afgerond. De combinatie van lichaam en cognitie is erg waardevol. Zien dat cliënten beter in hun vel zitten en klachten afnemen is een van de mooiste resultaten om te behalen. Met veel plezier werk ik als (Psychosomatisch) Oefentherapeut en sta ik voor u klaar om gerichte individuele begeleiding te geven. Naast de opleidingen Oefentherapie Cesar en Psychosomatische Oefentherapie heb ik de cursussen Medical Taping en Slaapoefentherapie gevolgd. Tevens heb ik ervaring in het werken met meervoudig verstandelijk beperkte jongeren en (jong-)volwassenen. Ik vind het belangrijk om te blijven leren en cursussen te volgen om mijn kennis te vergroten.


Loes Biesterbosch

Oefentherapeut Cesar, Hydrotherapeut – Mijn naam is Loes Biesterbosch en ik ben in juli 2020 succesvol afgestudeerd als Oefentherapeut Cesar. Sinds april 2021 ben ik werkzaam bij Oefentherapie van Gelder in Tiel. Ik ben aanwezig op de maandag en woensdag op locatie Eerstelijns Centrum Tiel (ECT). Vrijdagochtend geef ik hydrotherapie in het zwembad te Van der Valk Vitaal Tiel.

Zelf heb ik jarenlang op hoog niveau gesport waarbij een gezonde leefstijl past. Ik vind het belangrijk om voldoende te bewegen en hier hoort ook een goede voeding bij. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik altijd interesse in de gezondheid van de mens heb getoond. Als Oefentherapeut Cesar vind ik het mooi om patiënten te helpen om de balans te vinden tussen ontspanning en activiteiten. Als specialist in het houdings- en bewegingsapparaat wil ik helpen om klachten te verminderen, te laten verdwijnen en/of te voorkomen. Daarbij vind ik het belangrijk dat de patiënt, onder begeleiding van de therapeut, leert om zelfstandig te functioneren in hun eigen dagelijkse activiteiten. Tevens behandel ik graag kinderen.

Daarom vind ik het belangrijk om mij te blijven ontwikkelen en wil ik mijn kennis vergroten door middel van verschillende opleidingen en cursussen te volgen in de toekomst. Ik ben blij dat ik het team kan versterken met mijn kennis.


Lieke van Oorschot

Oefentherapeut Cesar – Mijn naam is Lieke van Oorschot en ik ben onlangs afgestudeerd als Oefentherapeut Cesar (Juli 2021). Vanaf Augustus 2021 ben ik werkzaam bij Oefentherapie Van Gelder. Ik zal aanwezig zijn op de dinsdag en donderdag op locatie Van der Valk Vitaal Tiel.

Als Oefentherapeut Cesar ligt mijn hoofdfocus op het bewegingsapparaat. Ik ga samen met u, uw houding en beweeggedrag optimaliseren om zo uw klachten te verminderen en vooral ook te voorkomen in de toekomst. Daarnaast vind ik de werking van het brein op het lichaam en de mind heel indrukwekkend en interessant. Naast het lichamelijk aspect zal ik me ook verdiepen in andere factoren die de klacht kunnen beïnvloeden, zoals stress- en omgevingsfactoren.

In mijn stageperiodes heb ik ervaring opgedaan met verschillende klachten: revalidatie na blessures; chronische aandoening zoals COPD en artrose; radiculaire klachten; houding gerelateerde klachten en slaapproblematiek. Ook heb ik ervaring opgedaan in de psychosomatiek. Sindsdien help ik graag mensen met stress gerelateerde klachten, zoals hyperventilatie, spanningsklachten en spanningshoofdpijn. In de toekomst ga ik me hierin verder ontwikkelen door de opleiding PsychoSomatische Oefentherapie te volgen.